Velmi vanilkové cupcakes
Ahoj,
z internetu jsem se dozvěděla, že základem jsou
cupcakes vanilkové. Receptů je spousta, mě se nejvíc líbil následující, protože
tam je opravdu spousta vanilky, a to jsem jí tam dala méně, než je uvedeno.
Nechtělo se mi totiž shánět vanilkové mandlové mléko ani vanilkový řecký
jogurt. Popravdě ani nevim, jestli se takové věci u nás v ČR dají sehnat…
Ale strašně se mi líbí ty černé tečky – semínka v těstě i krému. :D
Konečně jsem asi přišla na to, jak se vyrábí krém. Do teď jsem ho totiž vždycky šlehala a zůstaly mi v něm kousky, ale zdá se, že je opravdu třeba ho mixovat. Já jsem mixovala mixérem tyčovým, třeba by to šlo i v chopperu, nebo něčem takovym. To budu muset vyzkoušet.
Konečně jsem asi přišla na to, jak se vyrábí krém. Do teď jsem ho totiž vždycky šlehala a zůstaly mi v něm kousky, ale zdá se, že je opravdu třeba ho mixovat. Já jsem mixovala mixérem tyčovým, třeba by to šlo i v chopperu, nebo něčem takovym. To budu muset vyzkoušet.
Každopádně tady je recept který jsem převzala ze stránek Sally's Baking Addiction a krém je opět z Muffinária, jen jiný recept.
Na těsto jsem použila:
- 210 g polohrubé mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 200 g cukru krupice
- 115 g másla
- 2 vaječné bílky
- 60 g bílého jogurtu
- 180 ml mléka
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- semínka seškrábnutá z poloviny vanilkového lusku
A na krém:
- 75 g másla
- 160 g Lučiny
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Asi 270 g moučkového cukru
- semínka seškrábnutá z poloviny vanilkového lusku
Domácí vanilkový extrakt |
Rozkrojený vanilkový lusk |
Tekutá směs před přidáním směsi sypké |
Naplněný košíček |
Rozmixované máslo |
Rozmixované máslo s Lučinou |
Hotový krém |
Šárka