ještě stále tu máme dýňovou sezónu a já bych si neodpustila, kdybych je nevyužila i k výrobě dýňových cupcakes. Tentokrát jsem ale nechtěla riskovat, takže jsem jako základ na krém použila opravdu jen máslo a cukr. Bez sýra.
Zbožňuju onu kombinaci takzvaného dýňového koření. Obzvlášť teď k podzimu se neskutečně hodí. A tak se dýňové koření samozřejmě i zde - co by to jinak bylo za dýňové cupcakes. :)
Tak se do nich pusťme.
Na těsto jsem použila:
- 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1 lžičku mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/2 lžičky soli
- 1 hrnek dýňového pyré
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 1/2 hrnku hnědého nebo třtinového cukru
- 1/4 hrnku obyčejného cukru
- 2 velká vejce
- 1 lžičku vanilkového cukru
A na krém:
- 1 hrnek změklého másla
- asi 2 a 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky skořice
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- mléko
Troubu jsem si předehřála na 180 °C.
Ve velké míse jsem smíchala mouku, prášek do pečiva, sodu, koření a sůl. V menší míse jsem dala dohromady dýňové pyré, olej, cukry, vajíčka a vanilkový extrakt. Poté jsem vlhkou směs přidala do té suché a zamíchala jsem jen tak, aby suché ingredience provlhly - není žádoucí přemíchávat.
Hotové těsto |
Těsto jsem rozdělila do formy vyložené papírovými košíčky a dala péct asi na 18-20 minut. To by byly cupcakes, a teď ještě krém.
Už se pečou! |
Krém jsem vyrobila prostě tak, že jsem hodila do mísy máslo, asi hrnek a půl cukru, koření i vanilkový extrakt a to jsem šlehala. Průběžně jsem ještě přidávala trochu cukru. Ke konci byl krém tak tuhý, že jsem musela přidat trochu mléka, aby s ním šlo vůbec manipulovat. I tak jsem hotový krém dala do lednice, než mi cupcakes úplně vychladly.
Upečené cupcakes |
Po úplném vychladnutí jsem cupcakes nazdobila... a následně spapala. :D
Dobrou chuť a ať se daří. :)
Šárka
Žádné komentáře:
Okomentovat